Wednesday, 19 March 2014

Murphy


 Днес бих искала да ви запозная с последната творба, която направих. 
Първоначално беше просто задача за университета, 
но в последствие стана много повече от това.

 В началото идеята ми беше да направя документално филмче за тази изгубена душа на име  Мърфи, но мисля, че крайния резултата стана много по-добър от това.

 Не искам това филмче да се свързва с баналните и скучни документални филми за бездомните кучета и как хората не правят нищо по този въпрос. Не, че не ги харесвам тези документалки, просто мисля, че тази тема е прекалено сложна и тежка, за да се направи само един документален филм и всичко да се оправи. Не е така. Е, като се замисля, ако не беше помощта на Мърфи и неговата собственичка Лизи, този филм щеше да изглежда точно така, както не исках. За щастие всичко стана супер.
  На кратко, историята на това животинче започва от едно малко селце. След дни на глад и страдания, Мърфи се озовава в приют "Богров", където го намира и неговото ново семейство. Тъй като Мърфи е нежна душа и е имал тежко детство, първоначалното му е било трудно да свикне с хората и се е страхувал от тях. За щастие той се приспособява и израства като едно чудесно, весело и игриво куче, обичащо хората. В един момент от неговия нов живот, Мърфи има и малко здравословни проблеми, но и тях ги маха с един замах на опашката. И до днес, той си играе с хората и другите животни и скача от кеф, когато види някой приятел. Забравих да спомена също така, че Мърфи живее заедно с другите две мили същества - котките Бари и Рижко. Даже вече е научил някои техни навици и често го виждам как си чисти лапите с език. ха-ха. Голям симпатяга е. А преди да се запозная с Мърфи, имах някакъв ужасяващ страх от големи кучета. Сега пък си играя с тях и всичко е наред.
Снимахме общо около 2 дни и преживяването беше малко екстремно, не за мен, а за техниката ми. ха-ха И един съвет, ако някой реши някога да снима животни, който не спират да тичат и да скачат. Дръжте здраво статива и бъдете готови да бягате здраво. :)
  И пак повтарям, това е нещо като кратка история на приятелчето Мърфи. Това не е типичен документален филм (и моята преподавателка ще ви каже същото:).
  Стига толкова глупости от мен, ето го и въпросното филмче:

П.П. Може да видите и други мои работи в youtube канала ми. Малко, но от сърце :)


2 comments:

  1. Много хубаво видео! Браво! :))) <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти. Радвам се, че ти харесва. :)

      Delete

What do you think?