Wednesday, 2 April 2014

See with your mind, don't look with your eyes.

  

Photo by Ro

Погледни напред. Какво виждат твоите очи? А всъщност те могат ли да виждат или само гледат… гледат с празнотата на своят господар – мозъка. Казват, че мозъкът е главният виновник за нашите чувства. Значи ли това, че ако успеем да надхитрим господаря, ние ще можем да имаме по-добър живот? Или това ще ни провали още повече?
  По пътя на логиката, ако успеем да станем господари на мозъка си, ще можем да владеем положението, каквото и да е то. Например, ако мозъкът ни казва, че в даде момент изпитване тъга, омраза или любов, ние ще успеем да му кажем да върви на майната си и тогава няма да се наложи да изпитваме всичките тези шибани чувства.
  Това може да се получи и с картините, които виждат нашите очи. Когато станем господари на себе си, ще успеем да рисуваме картини пред нас, за които никой няма да разбира. Ще превърнем нашият въображаем свят в нашия реален. Очите ни ще виждат това, което искаме.
В този ред на мисли, когато хората казват "Очите са прозореца към душата на човек", винаги съм се чудила кое ли е врата... И как да я отворим? А тези така наречени прозорци, винаги ли са отворени или пък имат пердета? Защото някой хитър човек може да си пусне щорите и да не му пука за нищо. Може би и аз си мечтая за това. А може би първо трябва да разбера как се постига? Ако някой знае тайната, нека да я сподели с другите, защото в света, в който живеем, трябва от време на време да си спукаме завесите, за да оцелеем на прекалено силната светлина. 
Tumblr


П.П. Това мое разсъждение съм го писала преди няколко години, но на скоро го преоткрих и видях, че още е актуално при мен. Извинявам се, ако на моменти е объркващо и неясно, но все пак още се уча. Пък и първоначалния замисъл не е бил да бъде публичен, но тъй като го харесвам прекалено много, искам да го споделя и се надявам хората да го оценят :)

No comments:

Post a Comment

What do you think?